Corona og stress over hvad fremtiden bringer.

Rigtig mange af mine klienter oplever, at de er stressede pga. den usikkerhed der er i at være hjemsendt pga. Corona og at virksomhederne kører på lavblus pga. manglende opgaver og at de har fokus på at drifte.

Her kan der sættes ind allerede tidligt, ved at du bliver opmærksom på, hvad det er som bekymrer dig?

Er det:

  • – tanken om at blive smittet af Corona,
  • – tanken om at blive fyret og hvad så,
  • – tanken om økonomisk ikke at kunne klare sig
  • – tanken om at du ikke kan finde arbejde efterfølgende.

Alle disse tanker er umiddelbart negative og gør at du får det fysisk værre. Det giver måske ondt i maven, hvis du tænker tanken helt til ende, at jeg bliver nok fyret, så kommer jeg på dagpenge og pga. min alder er det svært at få job, der er mange om buddet. Og så kommer hovedpinen snigende og du fortsætter ned af det negative tankespor, så har jeg ikke råd til at betale min husleje, så ender det med at jeg skal flytte, osv. osv, hvor den ene negative tanke overtager den næste. Dette kaldes rumination og når vi ruminerer, fører det kun en vej og det er nedad i en negativ spiral, fysisk får du det værre, bliver måske trist eller opgivende og der er ingen udvej.

Men der er noget du kan gøre ved det.

  1. Vær opmærksom på dine tanker, er de støttende eller hæmmende?
  2. Stop tanken, hvis den er hæmmende og du opdager at dit humør daler.
  3. Spørg dig selv, ”Er der noget jeg kan gøre ved denne situation”?

Nej, jeg er hjemsendt pga. Corona, så det er der ikke.

Jo det er der, jeg kan starte med at ændre mine tanker til, at de er støttende istedetfor hæmmende. Så kommer der indvendinger, ja det kan du sagtens sige, du er sikret økonomisk og bla. Bla. Bla. Stop tanken.

Og erstat den med, ”det løser sig det hele”, ”Jeg ved at jeg nok skal klare mig økonomisk”, ”jeg har et godt netværk af venner” osv.

Flyt fokus til nuet, i nuet findes der ingen lidelse.

Det gør du ved at flytte dit fokus på din vejrtrækning, Du kan evt. tælle når du trækker vejret ind og ud. Tæl til 4 på din indånding, Hold vejret imens du tæller til 4 igen, og ånd herefter ud samtidig, med at du tæller til 4. Hold vejret imens du tæller til 4 og sådan fortsætter du i 5 minutter.

Når tankerne kommer, det vil de gøre, så flytter du fokus igen på vejrtrækningen.

Ved denne simple øvelse, flytter du fokus fra de negative tanker til Nuet. Det fjerner ikke den faktor, at du er hjemsendt fra arbejde pga. Corona, men det gør at du kan øve dig i, at nyde hvert øjeblik i stedetfor at bekymre dig om hvad der skal ske, for som sagt kan du hverken gøre fra eller til ift. Frygten for at blive smittet af Corona.

Jo, du kan ændre dine tanker til at de er støttende, hvilket skaber håb i stedet for frygt inde i dig, samt gør disse tanker, at du fysisk slapper af, fordi du ved at alt løser sig og får en ende.